
itfuturist.ir
نیازهای کودکان ما برای موفق شدن در این “عصر رشد تصاعدی” چیست؟
♻️ما چطور میخواهیم بچه هایمان را در عصری که پیشرفت تکنولوژی رشدی تصاعدی دارد بزرگ کنیم؟
🔹آیا در جهانی که ترجمه همزمان و مجانی امری پیش افتاده و روزمره است …… آنها باید یک زبان بیگانه بیاموزند؟
🔹آیا در جهانی که گوگل همه جا حاضر است….. ما نیازی داریم که اساسا” چیزی را بخاطر بسپاریم؟
🔹آیا در 10 سال آینده ما اصلا” چیزی بنام دانشگاه خواهیم داشت؟
🔴دور نیست زمانیکه والدین ما از خریدن یک ماشین حساب ساده اجتناب میکردند چرا که باور داشتند استفاده از این دستگاه باعث کاهش مهارتهای ریاضی ما میشود.
🔸اما برخلاف 50 سال پیش، برنامه تحصیلی مدارس دیگر شامل آموزش کشاورزی، خیاطی و میل بافی یا ماشین نویسی نیست.
🔸اگر پیش بینی ها بوقوع بپیوندند، روباتها و هوش مصنوعی حدود نیمی از شغلهای امروزی را در 20 سال آینده اشغال خواهند کرد. سوال اینست که پس امروز بچه های ما چه درسی باید بخوانند؟
◀️ پاسخها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
اگر فرزند شما 18 ساله است باید بداند که زبانی که در دهسال آینده همه با آن صحبت میکنند زبان برنامه نویسی و همچنین کدینگ کامپیوترهایی است که خود، خویشتن را آموزش میدهند و تعمیر میکنند. هرکس امروز از این رشته ها از کالج فارغ التحصیل میشود بعید است بسرعت شغلی نیابد.
🔸اگر فرزند شما بین یک ماه تا 3 سال سن دارد، این واژه ها را بخاطر بسپارید:
🔶 شور و شوق، کنجکاوی، تخیل، تفکر انتقادی، و پایداری و استواری 🔶
⚛آینده ای را تصور کنید که روباتها و هوش مصنوعی به ما امکان میدهند تا هرکس، از 18 ساله تا 118 ساله، بسادگی بتواند برای هر پرسش اش پاسخی بیابد، هر چیزی میخواهد بسادگی بسازد و تقریبا” همه وظایف اش را تنها با ابراز خواسته هایش بانجام برساند.
🔴من فکر میکنم 5 ویژگی، انسان موفق فردا را از دیگران جدا میسازد:
1⃣شور شوق – باورتان نمیشود چه درصد بزرگی از انسانها هیچ ماموریتی در زندگی برای خود ننوشته اند. چیزی که بتواند هر روز صبح آنها را مشتاقانه از خواب بیدار کند.
2⃣کنجکاوی – ویژگی بعدی در عصر رشد تصاعدی، کنجکاوی است. پدیده ای نهادینه در کودکان که متاسفانه با گذر زمان کمرنگ میشود.
در دنیای گوگل و روباتها و هوش مصنوعی، انجام تستهای “چی میشد اگه” برای پرورش کودکانیکه مدام سوال میپرسند بسیار حائز اهمیت اند. (چی میشد اگه ما میتونستیم با سرعت نور حرکت کنیم؟ چی میشد اگه ما میتونستیم کلیه اطلاعاتمون را در کمتر از یک دهم ثانیه به شخص دیگری منتقل کنیم؟)
از کودکان خردسال مان سوالات “چی میشد اگه” بپرسیم.
3⃣تخیل – کارآفرینان و متفکرین دنیایی که میخواهند در آن زندگی کنند را تجسم میکنند و بعد به خلق آن می پردازند. اتفاقا” کودکان از جمله پرانگاشت ترین انسانها هستند. بسیار مهم است که آنها درک کنند که قوه تخیل چه اندازه مهم و رهایی بخش است.
4⃣تفکر انتقادی – در جهانی لبریز از ایده های متضاد، ادعاهای بی اساس، اخبار گمراه کننده، منفی و نادرست، فقط با تفکر انتقادی میتوان سیگنال را از پارازیت تشخیص داد.
با اینحال تفکر انتقادی سخت ترین درسی است که میتوان به کودکان آموخت. این کار زمان میبرد و باید عاداتی مانند تحقیق، کنجکاوی، شکاکیت و غیره را در آنها نهادینه کرد. خوشبختانه آنها در این زمینه استعداد دارند. آنها که کودک دارند یا داشته اند به شنیدن کلمه “چرا؟” عادت دارند.
5⃣ پایداری – در خصوص پایداری و استقامت بسیار نوشته اند. این از مهمترین آموزشهای کودکان است. باید به آنها آموخت که موفقیت ممکن است به تاخیر بیفتد ولی اگر سختکوش باشیم قطعا” دست یافتنی است.
کودکان ما درهیجان انگیزترین دوران تاریخ بشر زندگی میکنند‼️
و ما نیز باید برای فردا آماده شويم!!!
آینده پژوهی
بیشتر درباره آینده پژوهی
مطالب بیشتر
برگرفته از مقدمه کتاب اینترنت اشیاء تکنولوژیها،برنامه های کاربردی،چالشها و راهکارها
هر آنچه باید در خصوص ChatGPT بدانید!
چرا خرده فروشان در اتخاذ تجزیه و تحلیل داده های پیشرفته شکست می خورند؟