ژوئن 7, 2023

ITFuturist

آینده پژوهی فناوری اطلاعات،مهاجرت،فناوری اطلاعات

itfuturist.ir

itfuturist.ir

در خصوص اینترنت اشیا

اگر به محافل تکنولوژی نگاه کنیم، کم پیدا می شود که نقلی از این پلتفرم و ابزار معرفی شده آن وجود نداشته باشد. گزارش ها نیز حکایت از آن دارند که شرکت های مطرح هم بودجه های کلانی را برای تحقیق و توسعه درباره اینترنت اشیا کنار گذاشته اند و همه اینها نشان از پیشرفت سرسام اور این تکنولوژی دارد.

♲ اما زندگی هوشمند هم مانند سایر فناوری ها، آنقدر هم بی دغدغه و بی خطر نیست. چرا؟ اینطور بگویم، برای آن‌که ابزار خانه شما، با شما هماهنگ باشند و شکلی هوشمند به خود بگیرند، نیاز به هوش مصنوعی‌ای دارند که از الگو های پیشرفته ای مانند یادگیری عمیق برای یادگیری هوشمند شدن استفاده می کند. همین یعنی دردسر!

♲ به این صورت که با یادگیری بیش از اندازه و در نتیجه هوشمند شدن ، آن‌ها دردسر آفرین می شود. آن زمان است که انسان‌ها برای آن‌ها تبدیل به موجودی ابتدایی می شود که جز دست و پاگیر بودن، فایده دیگیری ندارد(!) و همین می تواند انگیزه ای باشد برای از بین بردن نسل بشر. ” کتاب نبوغ: مسیرها،خطرها و استراتژی ها اثر نیک بوستروم ”

♲ از خطر هوش مصنوعی که بگذریم، خطر هکرها و سواستفاده آن ها از زندگی شخصی افراد را نمی توان نادیده گرفت. با پیشرفت ابزار هوشمند،اتصال آن ها به دهکده جهانی (اینترنت) نیز ابعاد گسترده تری به خود می گیرد و همین دری است برای ورود هکرها!

♲ البته مشکلات دیگری نظیر هزینه های سرسام اور، کم شدن تحرکات انسان و از دست رفتن روابط اجتماعی نیز وجود دارند که سرعت رسیدن به زندگی هوشمند را کاهش می دهد. همانطور که گفته شد، رسیدن به همچین زندگی رویایی ای، بی دردسر نیست؛ اما همین دردسر ها هم نمی تواند از شوق ما برای رسیدن به آرزویمان بکاهد. باید به این مورد نیز توجه داشت؛ که ممکن است با پیشرفت تکنولوژی، این مشکلات هم کنار بروند با راه حل هایی نظیر کم کردن سطح پیشرفت هوش های مصنوعی و به کارگیری سیستم های امنیتی پیشرفته در ابزار هوشمند جهت جلوگیری از سو استفاده هکر ها از اطلاعات که ما هم امیدواریم همینطور شود.
اینترنت اشیا
بیشتر درباره اینترنت اشیا